Tuňákové keksíky
2 malé konzervy tuňáka
1 hrnek namletých vloček
1 hrnek celozrnné mouky
¼ lžičky kypřícího prášku
bylinky
voda na spojení (těsto musí mít konzistenci „lineckého“)
4 ml losového oleje
kousek nastrouhané mrkve
Vypracujeme hladké těsto, z kterého poté vykrajujeme různé tvary nebo ho nakrájíme na kostičky. Pečeme na 180 °C (horký vzduch) cca. 15 minut.
Játrové kostičky
1 – 2 kg jater
1 sáček namletých vloček
2 vejce
bylinky
Všechny ingredience spolu rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Hotovou směs přenese na plech s pečícím papírem. Pečeme na 150 °C cca. 20 minut. Po té nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do trouby a sušíme při 70 °C (troubu necháme, pootevřou, aby šla pára ven) do křupava.